ENKRAT ŠRILANKA, VEDNO ŠRILANKA

Enkrat Šrilanka, za vedno Šrilanka

Prihajava iz Slovenije. Vedno sva si želela mrzle zimske dni preživljati na toplem – pod palmo.

Najine dolgoletne sanje so se s prihodom na prve šrilanške počitnice pričele uresničevati. Sva večna popotnika, ki na potovanjih želiva uživati in doživeti deželo, ki jo obiščeva. Obenem pa si želiva obdržati vsaj malo domačega udobja -čisto kopalnico, toplo vodo in prijeten ambient. Sanjarila sva, kako bi lahko v najinem domu vse te želje in zahteve združila, jih nadgradila, izboljšane pa ponudila ljudem oziroma popotnikom, ki so podobni iskalci kot midva.

Šrilanka nama je ponudila možnost, da uresničiva svoje sanje. Našla sva prijeten prostor nedaleč od morja, kjer se še vedno sliši šumenje valov in veš, da je ocean nekje v bližini. Kokosove palme ustvarjajo tropski ambient, visoka mahagonijeva drevesa nudijo zaščito pred žgočim soncem, mogočni Neem pa širi hlad in vabi k meditaciji.

Začela sva. Bila sva predana svojemu cilju kar nama je pomagalo, da so se nama pridružili pravi ljudje, tisti, ki sva jih potrebovala pri uresničevanju najinih sanj.

Zgradila sva si dom zase in za ljudi, ki želijo izkusit Šrilanko.

Ob gradnji sva spoznavala Šrilanko –  njene ljudi, njihov način razmišljanja in vrednotenja, kulturno dediščino, neprecenljivo znanje o zeliščih, ajurvedo, pa seveda čudovito pokrajino in hrano, ki sta tako drugačni kot doma.

Šrilanka in Šrilančani naju še vedno učijo potrpežljivosti, vztrajnosti in kako pomembno je verjeti v svoje odločitve v tem za nas popolnoma drugačnem svetu.

LJUBEZEN NA PRVI OBISK?

Ljubezen na prvi obisk. Lassanai Residence je logično nadaljevanje ljubezni, ki se je rodila ob prvem obisku Šrilanke. Ker se je vse tako lepo začelo, naj se tako tudi nadaljuje.  »Zelo lepo«  je prevod besede Lassanai in domovanje se skriva v celotnem imenu naše posesti.

Zdelo bi se nama sebično, da bi ves ta mir, spokojnost in lepoto zadržala samo zase, zato sva se odločila, da vse to v času vaših počitnic podeliva z vami.